Szemölcsök lézeres kezelése

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.79 (12 Votes)

Anyajegyek, szemölcsök levétele

Anyajegyek, szemölcsök

A különböző bőrfelszínből kiemelkedő bőrelváltozásokat: anyajegyeket, szemölcsöket, stb. dermatoszkópos vizsgálatot követően lézerrel távolítjuk el. A pigmentált bőrelváltozások többsége azonban csak sebészileg távolíthatók el bőrgyógyász véleményezése után. Bőrgyógyászati vizsgálatot, javaslatot követően az elváltozást helyi érzéstelenítésben, babérlevél alakban, az ép szövetben kimetszük, szövettani vizsgálatra küldjük. A sebet öltésekkel zárjuk. A műtéti seb minimális fájdalommal jár, szájon keresztül szedhető fájdalomcsillapítókkal megszüntethető. A sebet tisztán, szárazon kell tartani, célszerű a kötést fertőtlenítő oldatos lemosást követően 2 naponta cserélni. Varratszedés műtét után 10-14 nappal történik. A műtéti seb vonalas heggel gyógyul, amely idővel halványodik, tömöttsége csökken.

Bőr alatti elváltozások

Leggyakoribb a lipoma és az atheroma. A lipoma a bőr alatti zsírszövetből kiinduló tokkal körülvett, környezetétől elhatárolódó, jóindulatú úgynevezett zsírdaganat. Elhanyagolt esetekben jelentős méretűvé is megnőhet.

lipoma

Az atheroma (trichilemmás cysta) az elzáródott faggyúmirigyekből indul ki, leggyakrabban a hajas fejbőrön és a háton fordul elő, növekedhet, begyulladhat, időnként bűzös faggyúszerű váladék ürülhet az elváltozásból. Célszerű az atheroma mielőbbi eltávolítása, sebészeti kimetszése tokkal együtt. Nem szabad a gyulladásos szakaszt megvárni (jelentős fájdalommal, duzzanattal jár, sebészeti eltávolítása nehezebb).

A sebészi kimetszés helyi érzéstelenítésben, az eltávolított növedék szövettani vizsgálatával történik. A sebészi eltávolítás során a bőrt varratokkal egyesítjük. A varratszedésre 2 hét múltán kerül sor.

atheroma

Közönséges szemölcsök (papilloma)

A szemölcsök a bőr és a nyálkahártyák kinövései (száj vagy genitáliák), amelyeket a humán papillomavírus (HPV) több mint 100 típusa okozhatja. A közönséges szemölcsök bőrszínűek, durva érintésűek, kupola alakúak. A HPV a felső bőrréteg megvastagodását okozza. A közönséges szemölcsök a test traumának kitett területein találhatók, pl. a könyökön, térden és kézfejen.

A szemölcsök rendszerint emberek közti kontaktussal terjednek. A vírus nem erősen ragályos, de sérült bőrfelületen keresztül fertőzést okozhat. A HPV az ember saját testén belül is hasonló módon tovább terjedhet.


A közönséges szemölcsök fájdalommentesek, egy kivétellel:  ha a szemölcs a talpon alakul ki (talpszemölcs néven ismert), akkor az a járás okozta nyomódás miatt nem kifelé, hanem befelé nő, ami gyakran jelentős fájdalmat okoz.
 

Közönséges vírusos szemölcs, verruca vulgaris

Leggyakrabban a kézen és a talpon fordulnak elő. Kozmetikai és funkcionális (fogási és járási nehezítettség, nyomási fájdalom) panaszokat okoznak. Eltávolításuk hagyományos sebészeti vagy lézersebészeti módszerrel történik.

vírusos szemölcs

vírusos szemölcs talpon

Genitális szemölcsök (condyloma)

A humán papillomavírus (HPV) az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő fertőzés a világon. A HPV közvetlen kapcsolatba hozható a genitális szemölcsök (korábban nemi úton terjedő szemölcsnek nevezték) okozásával.

A HPV-ről az is tudott, hogy nőknél méhnyakrákot okoz, és újabban azt is feltételezik róla, hogy szerepet játszik az ánusz, a vulva, a vagina, a pénisz és a torok különböző rákos megbetegedéseiben.
A genitális szemölcsök (orvosi nevükön condylomata acuminata) a genitális HPV-fertőzöttség legkönnyebben felismerhető jelei.
Fontos azonban megjegyezni, hogy többen vannak azok a HPV-fertőzött emberek, akiknél nem láthatók genitális szemölcsök.
A genitális szemölcsök jellemzően a genitális területen (pénisz, vagina, végbélnyílás) megjelenő nem fájdalmas, puha, hússzínű kinövések. A genitális szemölcsök a vagina belsejében, a méhen és a végbélnyílásban is megtalálhatók. A genitális szemölcsök lehetnek kiemelkedőek vagy laposak, nagyok vagy kicsik, karfiolszerű küllemmel, csoportos előfordulással.

A genitális szemölcsöket az orvos szemrevételezéssel is könnyen felismeri. Bár e szemölcsök az egészséget nem veszélyeztetik, sokan döntenek úgy különböző okokból, hogy orvosukkal eltávolíttatják azokat. A leggyakoribb ok az, hogy a nagy kinövéseket a ruha okozta dörzsölés irritálhatja. A kozmetikai okok is elég gyakoriak.

A papilloma és a condyloma lézeres kezelése után − a szemölcsök méretétől függően − nem, vagy csak minimális hegesedés várható.
 

Árak

Festékes anyajegyek, fibrómák, szemölcsök lézeres és sebészeti levétele


Vizsgálat, konzultáció* 10 000 Ft
Lézeres műtét 12 000 Ft-tól
Lézeres műtét régiónként** 20 000 - 50 000 Ft
*Külön bőrgyógyászati konzultációs díj nem kerül felszámításra abban az esetben, ha eszközös beavatkozás is történik egyidőben!
**Régió: kedvezőbb árszámítás azokban az esetekben, amikor több bőrelváltozás lézeres eltávolítása szükséges ugyanazon a régión belül
 
Pigmentált anyajegy, lipóma, atheroma sebészeti eltávolítása 25 000 Ft
Szövettan 6 000 Ft
Kontroll*** Ingyenes
*** 3 nap múlva kötéscsere, majd 2 hét múlva varratszedés és kontroll vizsgálat, összesen.
Condyloma esetén: A páciens 2 negatív kontroll után nyilvánítható gyógyultnak. Ezekben az esetekben a kontroll vizsgálat díja: 10 000 Ft (3 hetente, legalább két alkalommal van rá szükség) vagy műtéti díjat kell fizetni, ha a műtéti beavatkozás ismét szükséges.

Akciók

Tájékozódjon az éppen aktuális ajánlatunkról, kedvezményes árú szolgáltatásainkról itt!